Wat is de beste router

Wat is de beste router, is ongetwijfeld de meest gestelde vraag wanneer men gaat nadenken over de aanschaf van een nieuwe. Deze vraag kan eigenlijk alleen worden beantwoord met een wedervraag namelijk waar gaat u de router gebruiken en met wat voor type Internetverbinding? Wat is de beste router is dan in feite ook een verkeerde vraagstelling, omdat bij de aanschaf van een nieuwe router naar een aantal factoren moet worden gekeken.

router kiezen fotoDe Internetverbinding

Waar zal de router op worden aangesloten? Gaat het hier om een ADSL verbinding, glasvezel of een kabelverbinding? Al deze verschillende vormen van Internet hebben allemaal hun eigen maximum snelheden, alleen moet uw router deze wel aankunnen. De vraag Wat is de beste router zou hier dus what is de meest geschikte router moeten zijn.

De computers en andere apparatuur

Tot voor kort waren 100MB/ps snelheden de standaard voor interne verbindingen, maar tegenwoordig zijn er zogeheten Gigabit aansluitingen waarmee snelheden tot 1 Gigabit kunnen worden behaald. Dit werkt echter alleen als uw computer deze aansluiting ook heeft. Een router met deze verbindingen terwijl uw computer nog de oude 100MB/ps netwerk kaart heeft kan voor een slechte connectie zorgen en dus een tragere verbinding opleveren dan u had met de oude router. Kortom, het antwoord op de vraag wat is de beste router is niet automatisch altijd de nieuwste router. Enneuh… niet alleen computers trouwens. Heel wat populaire zaken zoals draadloze thermostaten of draadloze alarmsystemen zijn ook verbonden met je draadloze internetverbinding, natuurlijk!

Orbi Multiroom Wifi RouterWifi

Hierbij is het zaak te kijken naar de omgeving. Woont u in een appartement met veel gewapend beton? Dan zal de Wifi verbinding opmerkelijk slechter zijn dan in een huis met veel hout. Hoeveel verdiepingen moeten er worden bereikt? Het is dan ook zaak om goed na te vragen wat voor type antenne in de router zit ingebouwd, want wat de beste router is voor Wifi wordt hierdoor bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *