Router met beste bereik

Het kopen van een router lijkt een gemakkelijke klus te zijn

Je koopt er een, zet deze weg en je kunt moeiteloos draadloos internetten. In de meeste gevallen zal dit inderdaad werken, maar het is desondanks raadzaam te letten op enkele factoren die tot de router met het beste bereik kunnen leiden. Je wil namelijk niet zonder bereik zitten, op bijvoorbeeld de zolder of in de tuin. Natuurlijk kan je gebruik maken van een zogenaamde WiFi extender, maar een goede router kan vaak zorgen dat dàt dus niet nodig is.

router beste bereikDe router zelf

De mate van bereik wordt voor het grootste deel bepaald door de router zelf. De oudere, goedkopere modellen, de zogenaamde g-routers, moeten worden vermijden wanneer je op zoekt bent naar de router met beste bereik.

Het is aan te raden om een zogenaamde n-router aan te schaffen. De beslissing een n- of g-router te nemen zal een van de belangrijkste verschilmakers zijn, alhoewel er nog enkele andere factoren een rol spelen. Let bijvoorbeeld op de hoeveelheid (interne) antennes en de mogelijkheid om op de minder drukke 5GHz-frequentie uit te zenden.

Externe factoren

Daarnaast zijn allerlei stoorzenders die het bereik van de router kunnen beperken. Enkele voorbeelden hiervan zijn verouderde software, het gebruiken van een druk wifi-kanaal, aluminium en beton in moderne woningen en DECT-telefoons en microgolfovens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *